Instagram feed

Hoe creëer je de perfecte Instagram feed?

Ben jij ook wel eens jaloers op die prachtige feeds van bekende influencers? Wil jij leren hoe jij de juiste kleurcombinaties, filters en foto’s gebruikt? Heb jij interesse in het opknappen van jouw eigen Instagram account? Instagram is een social media platform dat draait om foto’s en video’s. Wereldwijd is de app bekend. Instagram groeit jaarlijks en begin 2020 telde het platform maar liefst 3,4 miljoen dagelijkse gebruikers. Binnen de app worden er elke dag 80 miljoen nieuwe berichten geplaatst. Hoe succesvol je op Instagram wordt, hangt af van de content die je deelt. De social media app is onmisbaar geworden en daarom is het belangrijk dat je kwalitatieve content deelt. In deze blog leer je hoe jij een master wordt in het maken van een perfecte INSTA-feed!

Instagram feed checklist

Je Instagram feed is jouw eigen profiel. Als een Instagram-gebruiker klikt op jouw account, wordt er een profiel getoond met al jouw berichten. Het is belangrijk dat je foto’s en video’s anderen aanspreekt. Maak jouw INSTA-feed uniek. Maar hoe doe je dat?

Ten eerste is het belangrijk dat je jezelf afvraagt wat jij wilt uitstralen. Het is als belangrijk om bij je eigen identiteit te blijven, hoe ben jij als persoon of als bedrijf? Bij een restaurant is het belangrijk om jouw heerlijke gerechten te tonen en gebruik te maken van de bedrijfskleuren. Als persoon is het belangrijk om berichten te tonen over jouw interesses. Een zangvideo, foto met jouw leuke vriendengroep of overwinning van een wedstrijd maakt jouw uniek en vertelt wie jij bent.

Ten tweede is het belangrijk om gebruik te maken van een bepaald kleurenschema of filter. Om een samenhangend visueel geheel te vormen is het belangrijk om de uitstraling van de foto’s en video’s dicht bij elkaar te houden. Neem voor al jouw berichten een bepaald kleurenpalet of gebruik standaard 2-3 vaste filters. Apps zoals Lightroom en VSCO kunnen helpen met het bewerken van jouw content.

Ten derde moet de content hoogwaardige kwaliteit hebben. Gebruik daarom een goede camera of een smartphone met een hoge resolutie, bijvoorbeeld de iPhone 11 pro. Let ook altijd op de lichtinval tijdens het maken van de foto. Tegenlicht kan ervoor zorgen dat jij of je product niet goed zichtbaar is.

Ten vierde is het belangrijk om afwisselende content te plaatsen. Door diverse standpunten en verschillende onderwerpen te plaatsen blijf jij interessant voor je volgers.

Nu je alle leuke foto’s en video’s bij elkaar hebt, is het handig om na te denken over de volgorde en voor uit te plannen. De apps Plann en Preppr helpen jou om te kijken hoe jouw Instagram feed eruit komt te zien na het plaatsen van het bericht. Zo kun je spelen met verschillende volgordes en kom jij erachter wat de mooiste combinatie is.

Aan de slag met jouw eigen Instagram account!

Instagram is een platform waar je je als persoon én als bedrijf kan laten zien. Steeds meer bedrijven zetten hun Instagram account in voor marketing. Voor bedrijven bestaat er de functie om een zakelijk account in te stellen. Met dit account kun je belangrijke statistieken inzien en zie je goed welke posts wel of niet werken.

Nu weet je alles over het maken van een perfecte Instagram feed. Ga aan de slag met je eigen profiel en wees vooral niet bang. De leukste posts komen uit de gekste ideeën. Met een unieke content blaas jij je publiek omver en trek je nieuwe volgers aan. Succes met het opknappen van jouw eigen Instagram feed!