Over JongBloedDesign

Alles over design.

Wie is JongBloedDesign?

JongBloedDesign is dé blog voor verfrissend nieuw design!

Deze online blog geeft jouw handige tips & tricks op het gebied van vormgeving. Wil jij je bedrijfslogo veranderen, perfect jouw Instagram foto bewerken of een zelf een nieuw kledingstuk maken? Op JongBloedDesign vind je tips voor zakelijk en privé. Van beginner tot ervaren, wij delen hier de leukste en interessante blogs!

Wat is design?

Design wordt op zijn simpelst beschreven als ‘vormgeving’. Om het begrip duidelijker te maken, wordt het kort voor u toegelicht. Design kent de volgende verschillende vormen:

  • Industriële vormgeving – Hierbij draait het om ontwerpen van voorwerpen, beter bekend als productontwikkeling.
  • Ontwerp – beschrijving van iets nieuws of iets wat al bestaat. Dit kan een tekstuele beschrijving, tekening of schaalmodel zijn.
  • Visuele opbouw – opmaak van een grafisch ontwerp.
    • Bouwontwerp – toegepast in de bouw
    • Kunstontwerp – kunstwerk of -product
    • Kledingontwerp – kledingstuk of kledinglijn
  • Exclusief gebruiksvoorwerp – product dat zeer exclusief is of is uitgevoerd door een hoogstaande designer.

Waarom is design belangrijk?

Design zie je overal, kijk maar eens om je heen. Het authentieke gebouw waar je in zit, je prachtige gouden ketting, je nieuwe iPhone 11, de graffiti aan de muur en ga zo maar door. Ook online is design zeer belangrijk. Een website geeft de eerste indruk aan nieuwe websitebezoekers. Hoe wil jij overkomen als naar je klant? Daarnaast geven social media platformen zoals Instagram een beeld van jouw eigen design. Een feed kan gezien worden als design, wat zijn de mooiste filters en hipste hotspots voor jouw insta-fotos?

Beeld wordt steeds en steeds belangrijker. We kunnen ons geen wereld meer voorstellen zonder video’s op Youtube of een Instagram feed. Door beeld te gebruiken wordt een doelgroep vele malen makkelijker bereikt. Je communicatie wordt aantrekkelijker en opvallender, beeld inspireert. Wie wil nou niet opvallen als bedrijf?

Er zijn extreem veel ontwikkelingen op het gebied van design. JongBloedDesign is continu bezig met de nieuwste trends en hypes. Zo bent u snel op de hoogte van de leukste weetjes en kan u die zelf uitproberen thuis of voor uw bedrijf!