Thuiswerkplek

Thuiswerken na corona?

Of we het nou willen of niet, we werken steeds meer vanuit huis. Corona heeft een grote impact op ons allemaal gehad. Door de lockdown konden we niet meer op kantoor komen en werden we genoodzaakt thuis te blijven. Experts geven aan dat zelfs na de coronacrisis de situatie niet meer helemaal de oude wordt, we gaan structureel meer thuis werken. Heb jij een aparte kantoorruimte of kleine zolderkamer? Overal in uw huis kunt u een sfeervolle, aangename en vooral praktische werkplek creëren. Wij geven u tips & tricks over het inrichten van uw thuiswerkplek!

Zo creëer je je eigen sfeervolle en praktische thuiswerkplek

Om thuis optimaal te kunnen werken, heb je meer nodig dan alleen een laptop. Maar wat heb je allemaal nodig om de perfecte werkplek te maken? Er zijn een aantal dingen wat jij kan doen om een sfeervolle en praktische thuiswerkplek kan creëren, namelijk:

  1. Zorg voor een gezonde werkplek

Om een hele dag thuis te kunnen werken, is het zeer belangrijk dat jij je werkplek ergonomisch inricht. Ergonomische producten maken de werkomgeving zo comfortabel mogelijk. Het is belangrijk dat je een bureautafel op de juiste hoogte en een afstelbare bureaustoel hebt, zodat jij geen rug-, schouder- of nekklachten krijgt.

Daarnaast is het belangrijk dat je genoeg daglicht creëert bij jouw werkplek. Dit kan doormiddel van dakramen, spiegels of een likje aan jouw muur. Met dakramen zorg jij ervoor dat je fris en fruitig wakker wordt van ochtendlicht wat je de rest van de dag een alerter en geconcentreerder gevoel geeft. Ook krijg jij met dakramen genoeg ventilatie, zo zorg jij ervoor dat je een vermoeid gevoel of vervelende hoofdpijn voorkomt. Heb jij geen grote ramen? Schilder jouw muur en plafond in een lichte kleur zoals: wit, babyblauw of poederroze. Zo maximaliseer je het natuurlijke hoeveelheid licht. Ook spiegels zorgen ervoor dat daglicht weerkaatst waarmee je een kleine kamer lichter en ruimer laat lijken.

Plaats ook planten! Planten bij je werkplek zien er heel leuk en fris uit, maar ze zijn ook nog eens heel functioneel. Planten zorgen ervoor dat je stressniveau verlaagt en je zuurstof in je kamer verhoogt, zo verlies je minder snel je concentratie.

 

  1. Creëer een werkplek naar jouw smaak

Een werkplek kan op elke plek in huis worden gecreëerd. Zo kun jij van een klein nisje, de woonkamer of zolderkamer een thuiswerkplek maken. Benut alle ruimte die je hebt naar eigen invulling. Begin alle eerst met alle rommel uit het zicht te halen, rommel geeft je een chaotisch gevoel en zorgt ervoor dat jij ongeconcentreerd te werk gaat. Spullen kun je makkelijk opbergen met mooie rieten manden of leuke stalen kastjes.

Breng jij een likje effen verf aan je muur of kies je voor een krijtbord- of kurkmuur? Een krijtbord- of kurkmuur ziet er niet alleen extreem leuk uit, het is ook nog eens super functioneel. Zo kun jij wekelijks of maandelijks jouw doelen ophangen/opschrijven of de muur gebruiken als een bron vol inspiratie.

Denk ook eens aan je achtergrond bij videocalls, zorg ervoor dat dit rustig blijft zodat de klant/collega niet afgeleid raakt door jouw schattige kat of enorme berg vuile kleding.

 

  1. Bepaal jouw ritme

Thuis kun je veel afleidingen hebben van je kinderen, buren of de klusjes die je nog te doen hebt. Het is belangrijk dat je voor jezelf een goede planning maakt en een vaste ritme hanteert. Sta elke dag vroeg op zodat je je energieker voelt en rustig de dag kan beginnen. Maak ook gebruik van tijdsblokken: hanteer voor jezelf pauzes, blijf dagelijks met je collega’s in contact en hou bijvoorbeeld de eind van de middag vrij voor je kinderen.

Vijf uur geweest? Leg je werkspullen weg zodat jij werk en privé makkelijk gescheiden houdt. Het is belangrijk dat je vrije tijd neemt en niet de hele dag door bezig bent met werk.

 

Ga aan de slag!

Jij weet nu alles over hoe jij je werkplek praktisch en sfeervol kan inrichten. Een gezonde werkplek vul jij in met veel daglicht, planten te plaatsen, ergonomische producten en genoeg ventilatie. Een sfeervolle werkplek creëer jij door alle ruimte daadwerkelijk te benutten, je rommel op te ruimen, een krijtbord- of kurkmuur en een toepasselijke achtergrond bij videocalls. Bepaal bij het thuiswerken een ideale ritme die bij jouw past. Ga aan de slag en tover jouw zolderkamertje om tot een unieke thuiswerkplek!